Proszę o sprawdzenie ew. rozwiązanie zadań 7.9
Albert:

Cześć mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze zrobiłem zadania?
Zad 1−4
https://zapodaj.net/d0bf94c15da24.jpg.html
Zad 6−9
https://zapodaj.net/a2e463ebbfcd6.jpg.html
−Zad 1 podpunkt g,h czy dobrze zmieniłem znaki w tej wartości bezwzględnej?
−Zad nie wiem czy chodziło o taki zapis
−W zadaniu 7 a) trzeba sprowadzić do takiego samego mianownika tj. 6 tylko nie wiem
czy mam pomnożyć całą pierwszą strone równania przez 2 a drugą przez 3 czy tylko pomnożyć
ułamki a 2x i 1 zostawić? (jakby ktoś mógł rozwiązać a) i b) byłbym wdzięczny)
−W zadaniu 9 delta wyszła mi 36 i nie pamiętam jak obliczyć miejsce zerowe wiem ,że
obliczenie wierzchołków wymaga podstawienia p i q
i "p" zaznacza się na osi x a "q" na y
p= −
b2a q=−
Δ4a czyli:
p= −
102 q=−
364
p=5 q=9
i nie wiem czy ramiona powinny być skierowane w góre czy w dół i jak to narysować bo wg.
f(x)=ax
2+bx+c − jeżeli a > 0 to powinny być skierowane w góre tylko nie wiem czy tym "a"
jest x
2?
Wybaczcie jeżeli nie mówię z sensem