matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak wyliczyć dziedzinę logarytmu?
jaga:
(5/2)log
2
(x−4)+2=log
2
x jak rozwiązać to rownanie może mi ktoś pomóc
?
17 sty 12:11
jo:
log
2
(x−4)
5
2
−log
2
x=−2
(x−4)
5
2
log
2
(
)=−2
x
(x−4)
5
2
=2
−2
i trzeba to rozwiązać...
x
Chyba jakoś tak ma to być.
17 sty 12:48