matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Olka:
czy równanie |
5−x
x−1
|=x mogę rozpisać tak:
5−x
5−x
=x ⋁
=−x ⋀ x≥0 ∧ x≠1
x−1
x−1
3 lut 15:45
Jerzy:
Tak.
3 lut 15:46
Olka:
dzięki
3 lut 15:50