matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Ada:
Prawdopodobieństwo.Wybieramy jeden z punktów (1,0,0), (0,1,0), (0,0,1), (1,1,1) z jednakowymi prawdopodobieństwami. X
k
= 1, jeżeli k−ta współrzędna=1 X
k
= 0, jeżeli k−ta współrzędna=0 Sprawdź, czy EX1X2X3=EX1X2X3
3 lut 14:30