Granica z e
Anna: Cześć,
Mam problem z policzeniem granicy, mi wychodzi −oo, a wolfram, pokazuje 0, nie wiem gdzie robie
błąd..
x−>−oo
Z góry dziekuje
3 lut 11:31
Jerzy:
| | 2*e2x | |
= limx→−∞ |
| = limx→−∞2ex = 0 |
| | ex | |
3 lut 11:36
Benny: @Jerzy, mógłbyś powiedzieć na jakiej podstawie korzystasz z tw. de l'Hospitala?
3 lut 11:38
Jerzy:
| | 0 | |
Albo wprost ( bez reguły H) = [ |
| ] = 0 |
| | −1 | |
3 lut 11:38
Jerzy:
Rzeczywiście .... skorzystałem "z rozpędu" ... bezpodstawnie
3 lut 11:39
Benny:
3 lut 11:39