geometria
Oliwka: | | y−6 | |
Dana jest prosta 2x= |
| =3−z i płaszczyzna π:4x−3x−4z+7=0 |
| | 2 | |
l jest prostopadłe czy równoległe do π?
2 lut 23:03
Mila:
| | 1 | |
k→=[ |
| ,2,−1] wektor kierunkowy prostej l |
| | 2 | |
n
→=[4,−3,−4] wektor prostopadły do płaszczyzny
Prosta jest równoległa do płaszczyzny⇔wektor kierunkowy prostej
jest prostopadły do wektora normalnego płaszczyzny.
k o n=0
2 lut 23:13
Mila:
Badaj iloczyn skalarny.
.
2 lut 23:13
Sun: Już widzę swój błąd, dziękuję bardzo
2 lut 23:14