Lim
Paula: Oblicz granicę:
x→
∞
Czy to będzie tak:
| | sinx | | 1 | |
lim( |
| )= |
| =0  |
| | x3 | | x2 | |
x→
∞
Proszę o pomoc
2 lut 20:37
Paula: Ktoś pomoże?
2 lut 20:50
janusz: x→
∞
ale
| | −1 | | sinx | | 1 | |
lim |
| ≤ lim |
| ≤ lim |
| |
| | x | | x | | x | |
x→
∞ x→
∞ x→
∞
2 lut 20:53
Paula: Dziękuję za pomoc!
Czyli:
Z tw o 3 ciągach:
| | sinx | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
lim |
| = |
| * |
| = |
| = |
| =0 |
| | x3 | | x | | x2 | | x3 | | ∞ | |
Czy tak?
2 lut 21:07
eH: wut?
2 lut 21:11
Adamm: eH, takich ludzi lepiej po prostu ignorować
2 lut 21:12
eldo: dlaczego ignorować? nie sądzę, że post Pauli to żart.
2 lut 21:17
janusz: paula lepiej przestudiuj treść twierdzenia dokładnie
2 lut 21:19
Weteran: Adamm, pragne ci tylko przypomnieć że ty tez kiedys nie umiałeś rozwiązać elementarnej całki i
wypisywałeś głupoty, że sie nie da.
Teraz nagle wielki nieomylny sie znalazł... To forum chyba jest po to zeby sie czegos nauczyc.
Zabijasz w młodzieży chęć zdobywania wiedzy
2 lut 21:19
Adamm: eldo, co kto lubi
ja nie lubię wszechobecnego chaosu i niejasności na każdym kroku
2 lut 21:19
Adamm: Weteran, nie trafiłeś z tym
2 lut 21:20
Paula: Sin może przyjmować wartość od −1 do 1, mianownik będzie jednak dążył do ∞ czyli reasumując
granice tego wyrażenia dąży do 0.
Adam tak masz racje zawsze lepiej skrytykować niż pomóc. Przepraszam za mój wcześniejszy post
trochę się jeszcze gubię w analizie, dlatego w razie wątpliwości pytam, ale wiadomo lepiej
przylepić łatkę bezmózga i ignorować pogratulować traktowania drugiej osoby.
A Tobie Janusz dziękuję za rozjaśnienie tematu.
Pozdrawiam
2 lut 21:20
Weteran: Chyba ty nie trafiłeś wtedy z tą całką...
z czym niby nie trafiłem?
2 lut 21:21
Adamm: z głupim komentarzem
2 lut 21:22
2 lut 21:24
2 lut 21:24
Adamm: do Paula nic nie mam, po prostu nie podoba mi się jej zapis, jest tragiczny
ciebie proszę o spokój, i nie pluj tyle jadem
2 lut 21:26
2 lut 21:27
eldo: Adamm, ja nie widzę chaosu w postach Pauli, tylko brak zrozumienia. Oczywiście nie
masz obowiązku pomagać, ale słowa 'lepiej zignorować taką osobę' wskazują jakbyś
rzeczywiście miał ją za bezmózga.
2 lut 21:28
Adamm: eldo, ja jak widzę taki zapis to się od razu denerwuję
dlatego dla mnie lepiej jest takie osoby ignorować
mówiąc że uważam ją za bezmózga jesteś trochę w stosunku mnie nie w porządku
2 lut 21:31
Weteran: Adamm,
W 100% zgadzam sie z eldo. Być może zapis nie jest idealny, ale nadal sie kształtuje. Mogles
napisać, co dokładnie nie podoba ci sie w jej zapisie, a nie uciekać sie do wycieczek
personalnych.
Co wiecej nie zignorowałeś, co byłoby zachowaniem neutralnym, lecz zniechęciłeś eH do pomocy. O
niewiele dziewczyna zostałaby bez rozwiązania

!
Co do bycia w porządku to jak widze nie każdemu sie to należy
2 lut 21:33
Adamm: Weteran, mów do mnie jeszcze
2 lut 21:36
Polack: Adamm bijąca od ciebie buta jest zniewalająca.... Musisz być chyba wyznawcą pewnej partii
zaczynającej się na N a kończącej na O....
2 lut 21:39
Weteran: Adamm, oj widze ze sie argumenty skonczyły

Pijany czy niespełna rozumu?
2 lut 21:39
Adamm: Weteran, czemu nie obie opcje?
2 lut 21:44
eldo: Adamm, być może miałeś coś innego na myśli, ale jednak napisałeś jak napisałeś.
Wyobraź sobie podobną sytuację w realu, np. gadasz sobie ze znajomym, do rozmowy
wtrąca się inny znajomy, a Ty na głos w stronę tego pierwszego, że 'lepiej takich ludzi
ignorować'. No to jak ma się poczuć taka osoba...jak ktoś z kim w ogóle się nie liczysz,
ktoś głupi.
Weteran, już wystarczy, przekazałeś wszystko co chciałeś
2 lut 21:49
eH: Weteran
"Co wiecej nie zignorowałeś, co byłoby zachowaniem neutralnym, lecz zniechęciłeś eH do pomocy.
"
Akurat do pomocy to mnie zniechęciła właśnie odpowiedź samej zainteresowanej.
Ja rozumiem, że nie każdy musi wszystko umieć i rozumieć, ale ignorancja też ma swoje
granice...
Tutaj oczywiście popieram Adamma.
2 lut 21:58
Weteran: eH,
To znaczy że jest w tobie tyle samo ludzkości co w Adammie. Może ktoś wszedł, bo chciał
faktycznie pomóc(nie tak jak ty i Adamm) i zniechęcił się skandalicznym wpisem Adamm.
2 lut 22:15