matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
polsl:
oblicz pole obszaru ograniczonego krzywą y=16−x
2
oraz osią OX. Sporządź odpowiedni rysunek.
2 lut 18:45
Timor i pumba:
2 lut 18:48
zef:
x
3
64
64
128
256
∫
−4
4
16−x
2
dx=|16x−
|
−4
4
=64−
−(−64+
)=128−
=
3
3
3
3
3
2 lut 18:55