matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj ciągłość funkcji i określ rodzaj punktów nieciągłości:
polsl:
x
2
−6x+5
f(x)=
, x>1
x−1
lub f(x)=3 , x≤1
2 lut 18:37
Adamm:
x
2
−6x+5
lim
x→1
+
=lim
x→1
+
x−5 = −4
x−1
skokowa
2 lut 18:40