Dla jakich parametrów funkcja jest ciagla?
anonim1234321: Dla jakich parametrów funkcja jest ciagla?
| | atg3x | | −π | |
h(x)= |
| dla x∊( |
| ;0) |
| | | | 6 | |
h(x)=6 dla x=0
| | 2√x−1 | | π | |
h(x)=b* |
| dla x∊(0; |
| ) |
| | 4√x−1 | | 6 | |
Jak wykonuje sie takie zadania? Chodzi o ciągłosc w punkcie czyli policzyc granice z pierwszego
zmierzajaca do 0 i ma to sie rownac 6? czy jak
2 lut 18:16
anonim1234321: Ktoś pomoże?
2 lut 23:31
Smule: Sprawdź granice
lim x→0− h1(x) = ...
lim x→0+ h3(x) = ...
W przypadku kiedy lim1 =6 i lim2 = 6, funkcja jest ciągła
3 lut 03:02