matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ZiomOdKebsów:
⎧
5v
1
+4v
2
=4
⎩
7v
1
+5v
2
=4
2 lut 17:20
ZiomOdKebsów:
2 lut 17:29
Adamm:
http://matematykadlastudenta.pl/strona/474.html
http://matematykadlastudenta.pl/strona/421.html
2 lut 17:30
Timor i pumba:
Moze 1 przez 5 i drugie przez (−4) {25v
1
+20v
2
= 20 {−28v
1
−20x
2
= −16 −3v
1
= 4
4
v
1
= −
3
5v
1
+4v
2
=4 4v
2
= 4−5v
1
4−5v
1
v
2
=
4
podsatw sobie za v
1
i policz v
2
2 lut 17:32
Mariusz:
Wx=4*5−4*4=4 Wy=5*4−4*7=−8 W=25−28=−3
Wx
4
x=
=−
W
3
Wx
8
y=
=
W
3
2 lut 18:56