Wyznacz pierwiastki WIELOMIANU. Proszę o pomoc.
Karina17. : Wyznacz pierwiastki WIELOMIANU. Proszę o pomoc.
W(x)= 2x3−7x2+ 8x− 28.
17 sty 11:28
...: zdaje sie ze w(4)=0
17 sty 11:35
Bogdan:
| | 7 | | 7 | |
2x2(x − |
| ) + 8(x − |
| ) = ... |
| | 2 | | 2 | |
17 sty 11:40
Karina17. : (2x2 + 8)
Jak mogę to jeszcze rozbić?
17 sty 11:49
Bogdan:

Czy parabola y = 2x
2 + 8 ma miejsca zerowe ?
17 sty 11:52
monika: miejsca zerowe występują wtedy gdy parabola przecina się z osią 'x'
17 sty 11:55
SandraP: dziękuję. .^
17 sty 12:00