matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ff
k:
1
wyznacz asymptoty dla xarctg
x
undefined
2 lut 13:03
Adamm:
x≠0
1
lim
x→0
xarctg
= 0
x
lim
x→±
∞
arctg(1/x) = 0
arctg(1/x)
lim
x→±
∞
= 1
1
x
asymptota obustronna ukośna (pozioma) y=1
2 lut 13:14