całkowanie
bum: Jak dalej rozpisać całkę 23 x5 i dlaczego tak ? Ponieważ mam w zeszycie ale nie wiem
czy dobrze a jak tak to nie wiem dlaczego
2 lut 12:12
Jerzy:
| | 2 | | 2 | | 1 | | 2 | | 1 | | 1 | |
= |
| ∫x5dx = |
| * |
| *x5+1 = |
| * |
| x6 = |
| x5 + C |
| | 3 | | 3 | | 1 + 5 | | 3 | | 6 | | 9 | |
2 lut 12:14
bum: 19 ? a nie 218 ? bo tam jest mnożenie
2 lut 12:15
Jerzy:
Skracasz ułamek przez 2.
2 lut 12:16
loka: nie rozumiem : 23 * 16 x6 to powinno być 218 x6 bo 2*1 to 2 a 3*6 to 18 tu
nie da sie juz skrocic np. 26 jak by było to mozna by bylo skrocic przez 2 a nie jak jest
16
2 lut 12:20
Jerzy:
| | 1 | |
Ojj .... literówka...miało być: |
| x6 + C oczywiście. |
| | 9 | |
2 lut 12:30