matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne 1 rzedu funkcji 2 zmiennych
Pati:
poprawione* oblicz pochodne funkcji 2 zmiennych: ("e" do potęgi "(x/3)")*(x+y
2
)
2 lut 10:56
Jerzy:
f(x,y) = e
x/3
(x + y
2
)
1
f'
x
=
e
x/3
(x + y
2
) + e
x/3
3
f'
y
= 2ye
x/3
2 lut 11:03