matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna z funkcji zlozonej, chyba
mr dumbhead:
y = ln
1
1+x
2
2 lut 10:51
Jerzy:
f'(x) = 2x(x
2
+ 1)
2 lut 11:05
Jerzy:
Nie tak .... f'(x) = ln(1) − ln(1 + x
2
)
2x
f'(x) = −
1 + x
2
2 lut 11:12