y2 | ||
y' = | ||
xy−x2 |
u2x2 | ||
u'x+u = | ||
xux−x2 |
u2x2 | ||
u'x + u = | ||
ux2−x2 |
u2x2 | ||
u'x + u = | ||
x2(u−1) |
u2 | ||
u'x + u = | ||
u−1 |
u2 | ||
u'x = | − u | |
u−1 |
u2−u(u−1) | ||
u'x = | ||
(u−1) |
u2−u2+u | ||
u'x = | ||
u−1 |
u | ||
u'x = | ||
u−1 |
u−1 | 1 | ||
u' = | |||
u | x |
u−1 | 1 | ||
du = | dx | ||
u | x |
1 | 1 | |||
(1− | )dy = | dx | ||
u | x |
y | |
− ln|y| = C | |
x |
y | |
= C+ln|y| | |
x |
x | 1 | ||
= | |||
y | C+ln|y| |
y | ||
x = | ||
C+ln|y| |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |