matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
qeeq:
czy dobrze to robie?
3
√
ab
−2
(ab)
−2/3
=
=
(a
−2
b)
1/3
(a
−2
b)
1/3
1
b
: (
)
1/3
(ab)
3
a
2
1
a
2
=
* (
)
1/3
=
(ab)
3
b
1
a
2/3
*
= U{a
2/3
{a
3
b} bo nie widaje mi się, w dobrym kierunku
(ab)
3
b
1/3
chociaż szedłem?
2 lut 00:37
qeeq:
chociaż teraz zrobiłem tak
1
U{1}{(a
1/3
b)
3
* U{1}{b
1/3
= U{1}{(ab
3
) * U{1}{b
1/3
=
ab
2 lut 00:41
qeeq:
dobra juz zrobilem, mozna usuwać, poprawny wynik to a/b
2 lut 01:01