matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstremum
ohoho:
Ekstremum: f(x)=e
2
x
+ e
−
2
x
wiem, że f(x)'= 2e
2
x
−2e
−
2
x
i to odejmujemy i wychodzi zero. Jak teraz mam policzyć miejsca zerowe i zrobić to ekstremum? Pomóżcie
2 lut 00:27
Jerzy:
1
f'(x) = 0 ⇔ e
2x
=
e
2x
2 lut 08:51
ohoho:
czemu?
2 lut 14:31