matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dobry wieczór : )
cynamonek:
Na trójkącie równoramiennym o podstawie długości 20 opisano okrąg, którego promień ma długość 15. Oblicz obw tego trójkąta Obliczam H =
√
125
|DC| = H +R =
√
125
+ 15 A potem X z trójkąta DCB Dobrze to rozumuję?
1 lut 23:17
5-latek:
Wedlug mnie dobrze
2 lut 09:33