wykes funkcji
Iviko: Naszkicuj wykres funkcji f (x) = |2x − 4| + 1
a nastepnie okresl liczbe rozwiazan rownania f (x) = k2 w zależności od wartości parametru k
Wykres narysował tylko nie wiem o co chodzi w drugiej cześci zadania
Funkcja nie ma rozwiązań (−∞ , 1)
1 rozwiązanie x= 1 i x≥5
2 rozwiązania x (1, 5)
Co z tym zrobić?
1 lut 22:40
Iviko: .
2 lut 14:47
5-latek:

Iviko
Nie x∊ tylko k∊
Poza tym zwroc uwage na to ze masz nie k tylko k
2
nie ma rozwiazan dla k
∞(−
∞,1)
1 rozwiazanie dla k=1
2 rozwiazania dla k∊(1,
√5) bo
√52=5
1 rozwiazanie dla k∊<
√5,
∞)
2 lut 15:21