matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Silnia -n, -n!
kptadrian:
((n+1)!−n!)/((n−1)!) jak to zrobic
?
1 lut 21:28
Adamm:
(n+1)!−n!
(n+1)n(n−1)!−n(n−1)!
=
=(n+1)n−n=n
2
(n−1)!
(n−1)!
1 lut 21:30