matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hospital
sahbs:
1
granica sposobem de l'hospitala (
)
s
inx
x
lim x→o
+
i jest e
s
inxln(1/x)
1
ln
x
z hspitala jest
i znowu
1
sinx
1
[(
)(1/x)'][cosx]
1
x
cosx
1
i z tego mam
= [
] =
∞
−x
0
e
∞
=
∞
a w odpowiedzi mam 1 czy ja cos zle robie?
1 lut 20:58