matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica jednostronna
QWERTY:
granica jednostronna
5−x
lim
→
5
+
√
(x−5)
2
1 lut 20:41
Adamm:
√
(x−5)
2
=|x−5|
1 lut 20:44
QWERTY:
5−x
−(x−5)
=lim
→
5
+
=−1
|x−5|
x−5
1 lut 21:09
Adamm:
ok
1 lut 21:12