matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedziną funkcji f(x) = 6x/|2x-7|
Asia:
6x
Dziedziną funkcji f(x) =
jest ?
|2x+7|
17 sty 09:14
eekhm:
|2x+7|≠0 2x+7≠0 2x≠−7
7
x≠−
2
7
Df=R−{−
}
2
17 sty 10:57