matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WYZNACZ MIEJSCE ZEROWE FUNKCJI
beti19:
Wyznacz miejsce zerowe funkcji ( o ile występuję) kreślonej wzorem f(x) = −x
3
+3x
2
+4x
1 lut 19:37
Eta:
−x(x
2
−3x−4)=0 ⇒−x(x−4)(x+1)=0 ⇒ ...................
1 lut 19:40