matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna funkcji
paszka:
Wyznacz pochodną funkcji f(x): 1) f(x)= e
−x
2
2) f(x)= e
−x
√
x+1
3) f(x)=
√
x−1
1
4) f(x)=
4
√
x
3
−1
5) f(x)= e
1−x
lnx Z góry dziękuję
1 lut 19:37
Stefanek:
Z góry pokaż swoje rozwiązania
1 lut 20:08