problem z rownaniem
meke: (cosx −sinx)
2 +tgx = 2sin
2x
cos
2x −2sinxcosx +sin
2x +tgx = 2sin
2x
1 −2sinxcosx +tgx = 2sin
2x
| −2sinxcos2x +sinx | |
| = 2sin2x −1 |
| cosx | |
−2sinxcos
2x +sinx = 2sin
2xcosx −cosx
−2sinxcosx(cosx +sinx) + (cosx +sinx) = 0
(cosx +sinx)(−sin2x +1) = 0
| | π | | kπ | |
poprawny wynik to x= |
| + |
| , gdzie jest błąd? |
| | 4 | | 2 | |
1 lut 19:21
Adamm: to są te same wyniki
1 lut 19:26
grzest: Narysuj na osi liczbowej rozwiązania twoich obliczeń oraz rozwiązania wynikające z odpowiedzi.
1 lut 19:38