matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierówności.
alabastrowa:
(x−3) (x+2)>0 (5−x) (7+x)>0 Rozwiąż nierówności.
1 lut 17:48
Jolanta:
(x−3)(x+2)=0 x=3 x=−2 zaznacz na osi x =−2 i x=3 narysuj parabolę rozwiązaniem (x−3)(x+2)>0 sa przedziały .....
1 lut 18:00