matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odl pkt od prostej
Kk:
p=(0,0,2)
⎧
x=2+2t
l:
⎨
y=2t
⎩
z=2t
Obliczyc odleglosc punktu od prostej.
1 lut 17:10
Kk:
pomocy, iloczyn sklarny wychodzi mi 12t..
1 lut 17:36
Kk:
Sprawdzi ktos? v=[2,2,2] A=(2+2t, 2t, 2t) PA' = (2+2t, 2t, 2t−2) PA' o v = 2(2+2t) + 4t + 2(2t−2) = 4 + 4t + 4t + 4t − 4 = 12 t t = 0 A'' = (2, 0 ,0 ) P = (0, 0, 2) Odleglosc miedzy tymi dwoma pkt:
√
(x2−x1)
2
+(y2−y1)
2
+(z2−z1)
2
=
√
4+4
=
√
8
?
1 lut 18:58
Mila:
2
√
2
Tak.
1 lut 21:22
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick