matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o sprawdzenie potęgowania liczby zespolonej
Ola:
(−1+i)
1
3
8
Proszę o sprawdzenie wyszło mi −2
6
9
i
1 lut 16:12
Jack:
(−1+i)
138
= (−2i)
69
= −2
69
* (i
2
)
34
* i = −2
69
i zgadza sie.
1 lut 16:32