matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Mariusz:
x=25 do potęgi ( log
0
,
2
3+ log
5
√
25
) czy x należy do liczb wymiernych i czy należy do przedzialu od (0, 1/2) CZY X−Y<0
3
y=log
0
,
5
2
17 sty 00:06
paziówna:
log
25
3
log
25
3
log
0,2
3 =
=
=
log
25
0,2
log
25
(
1
5
)
log
25
3
= −2log
25
3 = log
25
3
−2
log
25
25
−
1
2
log
5
√
25
= log
5
5 = 1
25
x = 25
log
25
3
−2
+ 1
= 25
log
25
3
−2
*25 = 3
−2
*25 =
> 1
9
tak, x ∊ℚ
1
nie, x∉(0,
)
2
17 sty 00:21
Mariusz:
dzięki
17 sty 10:19