matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
mania:
Rozwiąż układ równań metodą wyznaczników mania: x+y+z−t=3 3x+2y−z+2t=−1
1 lut 15:42
g:
[ 1 1 ] [x] = [3+t−z] [ 3 2 ] [y] [−1−2t+z] [x] = [1 2]
−1
[3+t−z] [y] [3 2] [−1−2t+z]
1 lut 17:45