ile wynosi 2^∞
vwpawlusza: ile wynosi 2∞
1 lut 12:05
Jerzy:
Nie ma takiej warości. Istnieje jedynie granica: limx→+∞2x = + ∞
1 lut 12:06
vwpawlusza: więc ile wynosi: lim x→∞ 1/(1+2∞)
1 lut 12:07
Jerzy:
| | 1 | |
A ile wynosi granica: limx→∞ |
| ? |
| | x | |
1 lut 12:09
vwpawlusza: 0
1 lut 12:12
Jerzy:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
Zatem: limx→∞ |
| = [ |
| ] = [ |
| ] = 0 |
| | 1+2∞ | | 1 +∞ | | ∞ | |
1 lut 12:14
vwpawlusza: dziękuje bardzo
1 lut 12:14
Adamm: | | 1 | | 1 | |
limx→∞ |
| = [ |
| ] = 0 |
| | 1+2x | | 1+∞ | |
1 lut 12:15