zbadaj ciągłość funkcji
Kaśka: Zbadać ciągłość funkcji:
f(x) = { lnx dla x ≥1
{ −x dla x<1
Będę bardzo wdzięczna za zrobienie tego i poprzedniego zadania. Mieliśmy to na kole i większość
osób oblała i ja nadal nie rozumiem jak się to robi
16 sty 22:57
Zośka:

Jeśli takie banalne zadanie przerasta mozliwości intelektualne osób mieniących się studentami,
to czarno widzę przyszłą naszą inteligencję.
f(1) = 0
lim f(x) = −1
x→1
−
lim f(x) = 0
x→1
+
lim f(x) ≠ lim f(x)
x→1
− x→1
+
Funkcja nie jest ciagła w punkcie x = 1.
16 sty 23:54
paziówna: albo studenci mają ciekawsze rzeczy do roboty o 23 w sobotę.
nie będąc zgryźliwą
17 sty 00:04
Bogdan:
Zgadzam się z Wami, trudno zachować spokój widząc bezradność osoby sięgającej po tytuł
mgr w zadanku wymagającym wykreślenia prostej y = −x i krzywej y = lnx.
17 sty 00:49
Kaśka: Owszem, mają ciekawsze, uczenie się na geometrie wykreślną i ogólnie na pare innych
przedmiotów które akurat będą na sesji. Dzięki za rozwiązanie.
19 sty 22:01
Szybka pomoc:(: Kasiu nie denerwuj się

Nie tylko t tego nie rozumiesz..... Bogdan możesz zajrzec na moje
zadanko z całką
19 sty 22:14
ewa: ΔΩ∞
28 paź 12:15
rysio102: TO PRZEZ GIMNAZJUM I LICEUM − nie uczą dzieci myśleć tylko karzą wszystko uczyć się na
pamięć....
10 lut 19:53
kikiriki: Rysio masz racje ja z matury mialam 90 % ale to tylko dlatego ze nasz Pan od matematyki wyuczyl
nas pewnego schematu rozwiazywania zadan. Czy rozumiesz czy nie, to wiedz ze to tak sie robi,
zaufaj mi.. teraz mam problemy na studiach, bo tu nikt nie pokaze, nie wytlumaczy i jeszcze mi
sieobrywa na forum jak o cos pytam. A podobno kto pyta nie bladzi. Widac ze tutam bladzi. Bo
niektorzy zamiast pomoc to tylko potrafia wypowiedziec, ze co to za student jezeli nie potrafi
tego i tego. Ale jak momozecie, to juz bedzie potrafil..
11 lut 01:50