Liczby zespolone i równania macierzowe
Matix02: 1.Na płaszczyźnie zespolonej opisać i naszkicować zbiór spełniający warunek:
Im(lzl − i) = lm ((2−i)z+i)
2. Wyznacz macierz Y z równania:
[ 2 0 ] * Y * [ 1 3 ] = [ 2 2 ]
[ 1 1 ] [ 1 1 ] [ 1 −1]
31 sty 21:45
g:

1) Im(|z|−i) = −1, Im(−i*z) = Re(z)
−1 = 2*Im(z) + Re(z) + 1
Im(z) = −Re(z)/2 − 1
2) Y = [2 0 / 1 1 ]
−1 * [ 2 2 / 1 −1 ] * [ 1 3 / 1 1 ]
−1
31 sty 21:57
Matix02: W drugim oznacza, że należy po prostu przy −1, zrobić macierz odwrotną i wymnożyć
pierwszą x drugą i wynik z tego przemnożyć przez trzecią ?
31 sty 22:00
g: najpierw policz dwie macierze odwrotne, a potem wymnóż trzy macierze.
31 sty 22:05
Matix02: OK. Dziękuję za pomoc
31 sty 22:18