granica
QWERTY: granica
| lim | | x4−5x2+4 | |
| |
| |
| x→−1 | | x4+2x2−8 | |
31 sty 21:45
Adamm: | | x4−5x2+4 | | 0 | |
limx→−1 |
| = |
| = 0 |
| | x4+2x2−8 | | −5 | |
31 sty 21:46
QWERTY: Można bardziej rozpisać.Bo nie wiem jak to liczyć.
31 sty 21:49
Adamm: podstaw sobie
31 sty 21:50
QWERTY: My na lekcji jakoś rozpisywaliśmy ze wzorów skróconego mnożenia.
31 sty 21:52
QWERTY: | | | | 1 | |
lim→3 |
| a to jak podstawie to wyjdzie 0 a ma byc − |
| |
| | 3−x | | 9 | |
31 sty 22:03
31 sty 22:05
Adamm: | | | | | | −1 | | 1 | |
limx→3 |
| =limx→3 |
| = limx→3 |
| = − |
| |
| | 3−x | | 3−x | | 3x | | 9 | |
31 sty 22:09