ln(2x +1) | ||
Lim x−>nieskończoności | ||
x |
nieskończoność | ||
Wiem że mam podstawic nieskończoność za x I wyjdzie [ | ] | |
nieskończoność |
(ln2x +1) | ln*2x ln2 | |||
( | )'= | tak ? I co dalej z tą góra? Niech ktoś pomoże xd | ||
x | 1 |
2x*ln 2 | ln 2 | |||
lim | = lim | = ln 2 | ||
2x + 1 | 1 + 1/2x |
ln(2x+1) |
| |||||||||
limx→∞ | = limx→∞ | = ln2 | ||||||||
x | 1 |
lnsin pi2 x | ||
A X−> 1. | ||
lnx |
pi | ||
I jak chce wyliczyć licznik to mam policzyć pierw pochodną z sin | x czyli cos pi/2 x | |
2 |
ln1x |
| |||||||||
Czy po prostu za sin pi/2 podstawić 1 I wyjdzie | czyli | czyli 1 | ||||||||
lnx |
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |