całki
maciek: agh matma stosowana
obliczyc pole figury ograniczonej krzywymi:
r=2cosα
r=2(cosα+1)
prosze o pomoc , granice calkowania i poczatek zad
31 sty 20:59
'Leszek: Pole
Wykonaj rysunek zaleznosci r (α) , calkowanie od 0 do π/2
P = 2 ∫ ( 2 cos α + 2 − 2 cos α ) dα = 4 ∫ dα = 2π
31 sty 21:09
maciek: to chodzi o narysowanie dwoch wykresow rosciagnietych w gore? tylko ze ten jeden przesuniety o
2 jeszcze w gore?
31 sty 21:44
maciek: mi jakby ta roznica wtedy tych wykresow wyszla od π/2 do 3π/2
31 sty 21:45