matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę funkcji
Ola:
F(x)=x
2
*e
−
x
Wyznacz dziedzinę funkcji
31 sty 20:35
Jerzy:
D = R
31 sty 20:41
Ola:
Można prosić o wytłumaczenie Mi wychodzi e
x
=0 x=ln0 x=−
∞
31 sty 20:46
Jerzy:
Funkcja f(x) = a
x
przyjmuje tylko wartości.
31 sty 21:38