matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązać to za pomoca reguly hospitala
Marta:
Pomocy
lim(x→0+)sinx(1−cosx)
16 sty 22:29
Marta:
ludzie pomozcie
16 sty 22:32
AS:
Przy tym zapisie sprawa prosta lim(x→0+)sinx(1 − cosx) = 0*(1 − 1) = 0*0 = 0
17 sty 09:44