π | ||
sin3x + sin( | −3x}) = √2 | |
2 |
|
| |||||||||||||||||||||
2sin | cos | = √2 | ||||||||||||||||||||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
sin(3x) • | + | • cos(3x) = 1 | ||
√2 | √2 |
π | ||
sin(3x + | ) = 1 | |
4 |
1 | 1 | ||
sin(3x)+ | cos(3x)=1⇔ | ||
√2 | √2 |
π | π | |||
sin(3x)*cos | +sin | *cos(3x)=1 | ||
4 | 4 |
π | ||
sin(3x+ | )=1 | |
4 |
3x + π2 − 3x | 3x − π2 + 3x | |||
2sin | cos | = √2 | ||
2 | 2 |
π | 6x − π2 | |||
2sin | cos | = √2 | ||
4 | 2 |
√2 | 6x − π2 | |||
2 | cos | = √2 | ||
2 | 2 |
π | ||
sin(3x)+sin( | −3x)=√2 | |
2 |
|
| |||||||||||||||||||||
2*sin( | )*cos( | )=√2⇔ | ||||||||||||||||||||
2 | 2 |
√2 | π | |||
2* | *cos(3x− | )=√2⇔ | ||
2 | 4 |
π | ||
√2*cos(3x− | )=√2⇔ | |
4 |
π | ||
cos(3x− | )=1 | |
4 |
π | ||
3x− | =0+2kπ | |
4 |
π | ||
3x= | +2kπ | |
4 |
π | 2 | |||
x= | + | *kπ | ||
12 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |