matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
magda:
potrzebuje jaka najszybciej.. moze ktos pomoze
? suma pól dwoch figur podobnych jest równa 800cm kwadratowych a skala podobieństwa tych figur k=3. oblicz pole kazdej z nich...
16 sty 22:23
justka:
P
1
+ P
2
= 800 P
1
: P
2
= k
2
P
1
=800 −P
2
800 − P
2
= 9 P
2
10P
2
= 800 P
2
= 80 cm
2
P
1
= 800 − 80 P
1
= 720cm
2
16 sty 22:33
magda:
dzieki
17 sty 07:40