matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciag
Ghhkl:
Jaki to ciąg −0,125, −0,25, −0,375
31 sty 18:15
Mariusz:
1
1
3
−
−
−
8
4
8
1
1
(−
)−(−
)
4
8
3
1
(−
)−(−
)
8
4
2
1
1
=−
+
=−
8
8
8
3
2
1
=−
+
=−
8
8
8
1
r=−
= const ciąg arytmetyczny
8
1 lut 13:59
Adamm:
to może być jakikolwiek ciąg jeden z przykładów dał
Mariusz
1 lut 14:01