Pomocy
Kina: Wyznaczając C ze wzoru a= 1b + 1c otrzymamy ?
31 sty 17:25
Alky: Nie sądzę, żeby ktokolwiek Ci z tym pomógł. Pomyśl sama. Bez przesady tu nie trzeba mieć
jakiejś większej wiedzy tylko zastosować te.no... mnożenie dzielenie te klmaty..
31 sty 17:30
5-latek: | | b+c | |
a= |
| (po sprowadzeniu do wspolnego mianownika |
| | b*c | |
Obie strony przez b*cmnoz ezeby pozbyc sie mianownika
a*b*c= b+c
a*b*c−c=b
c(a*b−1)=b
31 sty 17:33
5-latek:
31 sty 17:33
Alky: xD
31 sty 17:35
Kina: Dziękuję
31 sty 17:42