matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ttt
tade:
oblicz lim
n→
∞
(
√
n
2
+314n+1
−n) = lim
n→
∞
(
√
n
2
(1+
314
n
+
1
n
2
−n) = lim
n→
∞
(n
√
1+
314
n
+
1
n
2
−n) = lim
n→
∞
n −n
chyba coś pokiełbasiłem jak to rozwiązać :
31 sty 15:44
Adamm:
a
2
−b
2
a−b=
a+b
31 sty 15:49