matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąz równania
potrzebująca:
a. Rozwiąz równanie z
3
−(1+i)z
2
−(2−i)z+2i=0 b. oblicz pole trojkąta, którego wierzchołkami są pierwiastki równania c. wyniki przedstawic na płaszczyźnie zespolonej
31 sty 13:24
piotr:
dzielniki wyrazu wolnego: −2, −1, 1, 2, −2i, −i, i, 2i −1 spełnia równanie (z
3
−(1+i)z
2
−(2−i)z+2i)/(z+1) =2i−(2+i)z+z
2
2i−(2+i)z+z
2
=0 Δ=3−4i
√
Δ
= 2−i z1=(2+i−2+i)/2 = i z2=(2+i+2−i)/2 = 2 P= |i|* (|−1|+2)/2 = 3/2
31 sty 15:25
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick