matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj
Ala:
zbadaj zbieżność ciagu an
3n
an= (
)
3n+1
3n+2
31 sty 13:23
g:
1
a
n
= (
)
3n+1
2
1+
3n
1
1
n→
∞
: lim a
n
= lim[
] * lim[(
)
3n
] = 1*e
2
= e
2
2
1+
3n
2
1+
3n
31 sty 13:33