matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij że
Chris:
udowodnij że: dla n ∊ ℕ : 1 + 3 + 5 + ... + (2n + 1) = (n + 1)
2
1. n = 1 L = 2*1+1 = 3 P = 2
2
= 4 L ≠ P czy ja czegoś nie rozumiem ?
31 sty 13:20
Jerzy:
Dla n = 1 L = 1 + 3 = 4 P = (1 + 1)
2
= 2
2
= 4
31 sty 13:22