matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi liczbowe
rita:
zbadac monotonicznosc i ograniczonosc ciagow: a) a
n
=
√
n+2
−
√
n+5
n+1
b) a
n
=
3n−8
2
n
c) a
n
=
n!
d) a
n
=(−1)
n
n
3n
2
+5n−3
e) a
n
=
n
2
+2n
n
n
f) a
n
=
n!
16 sty 22:00
rita:
pomocy...
16 sty 22:36